Druhá vlna kvetení

Druhá, už v pravdě jarní vlna kvetení startuje vždycky tak polovinou května a ukazují se první květy mediolobivií, ayloster, sulcorebutií a rebucií, k nim už taky escobarie, echinocereusy a někdy i thelocactusy. Z lobivií jako první Lobivia famatimensis a na konci května i některé další. Takže hlavní prací je teď focení, občas nějaké to sprašování a zejména kochání.

Tak tedy:

Echinocereus coccineus v. rosei - SB 236 - Jarilla Mountains, Otero Co., NM

Tahle kytka mě zaujala poprvé, když jsem ji viděl kvést na návštěvě u Milana Kůrky. Tak jsem si řekl, že se po ní začnu trochu pídit. A letos mi vykvetly poprvé vlastní. A stálo to za to.

Echinocereus coccineus v. rosei

Echinocereus viridiflorus v. davisii -  I po těchhle pokladech jsem pás dlouho. Výsevy neklíčily, kytky nebyly. Tak až loni jsem si jich několik přivezl od Jirky Musila. A letos už kvetly.

Echinocereus viridiflorus v. davisii

 Escobaria bella - Devil River, Tx.

Drobečci z mých výsevů. Mám pocit, že se fakt povedly.

Escobaria bella

 

Escobaria robbinsorum - bez lokality, ale původem mám všecky od Aada Vijveberga z Holandska. U nás skoro nesehnatelná jako kytka, semínka za horentní sumy. Já letos ještě semínka mít nebudu, ale snad to vyjde za rok. 

Escobaria robinsorum

 

Zmiňovaná famatinensiska v květu. Zkusmo jsem bzučel, uvidíme, jestli se něco neurodí. Záhonek těchhle kytek bych docela snesl.

Lobivia famatinensis

 

Medioloivia leucanthema - WR 305 - Cana Cruz, Chuquisaca, 3600m - půvabně bílá kytička. Zatím jsou to taky jen drobkové, takže semena nebudou, ale hodily by se.

Mediolobivia leucanthema

 

 Rebutia xanthocarpa v. salmonea - taky jedna z mých výsevů. Kvetla letos poprvé.

Rebutia xanthocarpa v. salmonea

 

Sulcorebutia verticillacantha v. aureiflora - PHA 708 - letošní nová akvizice a parádní.

Sulcorebutia verticillacantha v. aureiflora

 

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla